» Palumeu dag 3

Deze ochtend haast geen brulapen gehoord dus ik was wel blij dat ik ze gisteren goed hoorde brullen. Dit is zo’n raar geluid om te horen en dat maak je natuurlijk nooit meer mee.

Om 06.30 kwam de koffie en thee er weer aan, ze doen heel zachtjes maar ik was toch al wakker, dus gelijk maar weer even ingeschonken. Om 08.00 uur konden we weer aan het ontbijt. Na het ontbijt zijn we allemaal verschillende dingen gaan doen want gisteravond hebben we afgesproken dat dit een rustdag was en dat iedereen kon doen wat hij zelf wilde.

Een paar zijn met de boot weg gegaan om te vissen, anderen zijn bij hun huisje op het balkon gebleven, een paar hebben zitten kaarten in de bar en wij zijn naar het dorp Palumeu zelf gelopen.

Onderweg hebben we een jonge Indiaan gezien die een mand aan het vlechten was, hij vertelde dat hij daar wel dagen mee bezig was eer dat deze klaar was. We hebben ook nog een gedeelte van de kerkdienst gehoord.

We hebben nog een praatje gemaakt met een oudere Indiaan, deze was een soort lange koker aan het vlechten, hier vervoeren ze de cassave knollen in. Het duurt ook een paar dagen voordat deze klaar is.

Het brood bakken ze ook allemaal zelf, op een vuurtje, dit brood is van cassave gemaakt, het drogen gaat gewoon in de zon.

Het is zo’n rare gewaarwording dat je kilometers van de bewoonde wereld in het hartje van het oerwoud, Nederlands staat te praten met een Indiaan, het is eigenlijk niet te geloven dat dit mogelijk  is en dat je elkaar verstaat.

 

We zijn langs de school gelopen en konden daar naar binnen kijken, de kinderen leren daar gewoon Nederlands op school. Thuis bij spreken ze hun eigen taal.

De hutten hier in het dorp hebben geen gas, water of elektriciteit. De meeste koken gewoon op een houtvuurtje, het water komt uit de rivier of  is regenwater en licht is van een olielamp. De polikliniek die in het dorp aanwezig is heeft een zonnepaneel voor elektriciteit. We zijn daarna weer terug gelopen naar ons oord en hebben een poosje in de bar gezeten met een drankje erbij tot dat het etenstijd was. Om 12.30 uur was de lunch klaar, dit was rijst, kip, kool, mais, kouseband, fruit en limonade.

Na het eten zijn wij in het huisje bij het water in de hangmatten gaan luieren, oftewel hangmatteren. De rest is naar de stroomversnelling gegaan met de boot maar daar was niet al te veel water, dus kon je alleen maar pootje baden.

We hebben ook nog een poosje op het balkon gezeten, hier hadden wij een prima uitzicht op een boom aan de andere kant van de rivier waar 3 grote ara’s in vlogen. Vlak voor ons balkon stond een cashewnotenboom, daarin vlogen wel 30 kleine groene papagaaien “aracari” ze eten de vrucht van de cashewnoot, de cashewnoot zelf is als hij nog aan de boom hangt giftig, deze moet eerst bewerkt worden. Dit was echt een privé voorstelling.

Om 18.00 uur de olielamp gehaald en om 19.30 uur was het diner, ditmaal macaroni, rundvlees, salade, fruit en limonade. Na het eten kon je in de bar blijven of mee gaan met de korjaal de rivier op, er zijn geen vreemde dieren gezien die avond. Wij zijn in de bar gebleven en hebben voor de barman, zijn familie en nog een paar andere inwoners van het oord onze vakantie films laten zien op onze filmcamera.

Ze hebben werkelijk met volle aandacht staan te kijken naar onze verschillende vakantie bestemmingen zoals, Zwitserland, Italië, Tunesië, Curaçao en van het parasailen en jetskiën wat wij hebben gedaan.

Toen alles was bekeken zijn wij terug naar ons huisje gegaan en hebben nog een poosje buiten op het balkon bij de olielamp gezeten en zijn daarna naar bed gegaan.
[ terug... ]Omhoog


Maak vrienden

Mijn vrienden / buddies

Suriname Foto's

Thailand vakantie

 • Kijk hier voor onze
  vakantie naar
  Khao Lak en Bangkok
  in Thailand.
  KLIK HIER

Verschillende vakanties

 • Kijk eens op onze site
  over verschillende
  landen en hotels.
  KLIK HIER

Diverse landen foto's

 • Hier zie je onze
  foto's van verschillende
  landen en hotels
  KLIK HIER

Suriname startpagina

Rondvluchten


Free counter and web stats Copyright 2002-2018