» Jodensavanna en Blakawatra

Weer een goed ontbijt genomen in het hotel en om 08.00 uur werden wij daar door onze inmiddels zeer bekende gids Aniel weer opgehaald. Het was ditmaal een klein busje met nog 3 mensen erin, dus voldoende ruimte voor alles.

 
Een stukje rijden, buiten Paramaribo, zie je het stadion van Clarence Seedorf, een mooi complex wat hij daar heeft neergezet met aan de andere kant van de weg een paar huizen van hem.
Na ongeveer 1 uurtje rijden zijn we onderweg gestopt voor een ontbijt, er was brood, koffie en thee.

 
Daarna weer verder over de nu niet zo beste weg richting de pont over de Suriname rivier, aangezien de brug kapot is moet je wel met de pont mee. Het is lekker koel op het water tijdens de overtocht. Het valt ook op dat het water minder bruin van kleur is dan in de buurt van Paramaribo.

 
Na nog een stukje verder te zijn gereden met onderweg hier en daar een kleine nederzetting, kwamen we bij de historische plaats Jodensavanne aan, hier zijn de overblijfselen van het voormalig Joodse dorp, van de ruines en de begraafplaats.
Aniel had onderweg een zak met meel gekocht maar wij konden maar niet bedenken wat hij daar mee ging doen. Op de begraafplaats is hij naar een oud graf gegaan waar je de letters haast niet van kon lezen, het graf een klein beetje schoongemaakt en dan strooi je er meel overheen, dit wrijf je een beetje uit en dan kan je goed lezen wat er op geschreven staat.
Je kan ook bij een natuurlijke bron “geneeskrachtig” water tappen, het ziet er bruin uit, niet erg aanlokkelijk om te drinken maar de mensen doen het toch.

 
Nadat je hier een rondleiding hebt gehad en de begraafplaats van de Indianen hebt gezien, ga je verder naar Blakawatra.
Blakawatra is een soort dagrecreatie oord met stromend water dat de kleur heeft van Coca Cola. Je denkt dat het erg vuil is maar dat is beslist niet waar, het komt door de bladeren die in het water vallen, het zit vol met mineralen en is lekker koel. Hier staan ook eenvoudige afdakjes met banken en tafels, daar hebben we de lunch genomen. We hebben rijst, kip, kouseband, fruit en koek gegeten, als drinken konden we weer volop limonade of water nemen.
Na het eten kan je baden in de kreek, als het geen regenseizoen is, staat het water niet hoog, je kan dan op sommige plaatsen pootje baden en languit in het water gaan liggen om af te koelen. Je kan dan niet zwemmen. Het was er lekker rustig op een doordeweekse dag.

Om ongeveer 15.00 uur zijn we weer richting Paramaribo gegaan, waar we om 17.15 uur weer aankwamen bij het hotel.
Lekker de airco aan, onder de douche, even ontspannen en dan omkleden voor het diner in het hotel. We hadden patat, cordon blue en kip krasnapolsky, groente en ijs toe. Natuurlijk ook een lekker drankje bij het eten genomen.
Het is een rustige tocht geweest alleen een beetje moe van het lopen in de warmte over de savanne, het was zeker wel 35 graden daar.

Je kan bij deze tocht gewoon een korte broek aandoen en gemakkelijke schoenen of sandalen, ook kan je zwemkleding en een handdoek meenemen als je wilt baden in de kreek bij Blakawatra.
[ terug... ]Omhoog


Maak vrienden

Mijn vrienden / buddies

Suriname Foto's

Thailand vakantie

 • Kijk hier voor onze
  vakantie naar
  Khao Lak en Bangkok
  in Thailand.
  KLIK HIER

Verschillende vakanties

 • Kijk eens op onze site
  over verschillende
  landen en hotels.
  KLIK HIER

Diverse landen foto's

 • Hier zie je onze
  foto's van verschillende
  landen en hotels
  KLIK HIER

Suriname startpagina

Rondvluchten


Free counter and web stats Copyright 2002-2019