» Commewijne Plantage Tour

Na lekker te hebben geslapen en een ontbijt in het restaurant van het hotel te hebben gehad werden we om 09.15 uur opgehaald in het hotel, tot onze grote verrassing was het weer Aniel de we hadden als gids.

Met nog 2 andere mensen erbij en in zijn auto zijn we aan de tour begonnen.
We zijn via de Wijdenbosch brug over de Suriname rivier naar de overkant gereden, naar Commewijne. Hier vind je ook de Commewijne rivier. Je maakt een tour langs verschillende oude koloniale plantages, de meeste worden niet meer gebruikt. Enkele ervan zijn de Peperpot, Meerzorg, Jagtlust, en Belwaarde. Op Peperpot kan je nog zien hoe het vroeger is geweest op de koffie en cacao plantages. Je kan hier rustig even kijken hoe alles werd bewerkt. We hebben tussen de huizen door gereden over een hele smalle weg, dus alles is goed te zien.

Aniel geeft hele goede uitleg over de planten, bloemen en insecten. Insecten bestuderen is ook zijn vakgebied. Vlak voordat we het openlucht museum Nieuw Amsterdam gingen bezoeken hebben we een picknick lunch gehouden. Dit was aan de rivier vlak bij het politiebureau. Het is maar goed dat we onder een afdakje zaten want er was even een flinke stortbui onder het eten. We kregen rijst, varkensvlees, kousenband en natuurlijk wat te drinken erbij. Nadat het weer droog was zijn we naar het museum gereden en hebben een wandeling door het openlucht museum gemaakt. Hier zie je nog wat oude rijtuigen, oorlogstuig en een oud gevangenis gebouw waar we tot onze verbazing fotoís uit tijdschriften op de muren geplakt zagen zitten van Nederlandse voetballers van jaren geleden. Dit verwacht je daar toch niet.
We zijn daarna doorgereden naar Voorburg, MariŽnburg, Zorgvliet en zo weer terug over de Wijdenbosch brug terug naar Paramaribo. Je ziet zo veel van de omgeving en van de huizen die er staan. Je kan je haast niet voorstellen dat ze op Commewijne geen stromend water hebben. De mensen hebben naast hun huis onder de regengoot een hele grote ton staan, daar vangen ze het regenwater in op en dat gebruiken ze dan.


We waren om 16.00 uur weer terug in het hotel, het is een gemakkelijke tour om te maken en niet vermoeiend omdat je de meeste tijd in de auto zit. Gewoon gemakkelijke kleding en schoenen of sandalen aan doen, dit is altijd goed op deze tour.
We hebben lekker in het hotel gegeten, rijst en groente met Krasnapolsky kip. Rum cola erbij gedronken dus dit smaakte wel weer. Later op de avond wilde ik wel eens bij snackbar Popeyes, die ook in de hal van het hotel zit Cajun garnalen eten, dus een portie gehaald om op de kamer op te eten. Dit was erg lekker en gekruid. Zelf ook nog een rum cola op de kamer genomen als slaapmutsje, TV gekeken en naar bed
[ terug... ]Omhoog


Maak vrienden

Mijn vrienden / buddies

Suriname Foto's

Thailand vakantie

 • Kijk hier voor onze
  vakantie naar
  Khao Lak en Bangkok
  in Thailand.
  KLIK HIER

Verschillende vakanties

 • Kijk eens op onze site
  over verschillende
  landen en hotels.
  KLIK HIER

Diverse landen foto's

 • Hier zie je onze
  foto's van verschillende
  landen en hotels
  KLIK HIER

Suriname startpagina

Rondvluchten


Free counter and web stats Copyright 2002-2019